Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ми ніколи не забудемо вас»: Борис Джонсон написав листа українським дітям

Джонсон наголосив, що діти мають «безмірно пишатися» собою

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон звернувся до українських дітей у відкритому листі. Про це пише Sky News.

У листі Джонсон наголосив, що українські діти є прикладом для наслідування для дітей і дорослих у всьому світі й додав, що Британія «ніколи не залишить їх». Він написав, що в цьому віці діти мають гуляти та насолоджуватися безтурботним життям, проте зараз українцям доводиться переживати інші часи, відмінні від звичайного життя. Прем’єр-міністр Британії наголосив, що діти України мають пишатися «своєю країною, батьками, сім’ями та своїми солдатами, а найбільше – собою».

«Багато з вас бачили або пройшли через речі, які не має переживати жодна дитина. Але щодня українські діти вчать усіх нас, що означає бути сильним і гідним, високо тримати голову навіть у найважчі часи. Я не можу придумати кращого прикладу для наслідування для дітей і дорослих у всьому світі», – написав Джонсон.

За даними ЮНІСЕФ, 2 мільйони дітей були змушені покинути Україну, ще 2,5 мільйона стали внутрішньо переміщеними особами. Британські дипломати також повідомляли про достовірні звинувачення в сексуальному насильстві над дітьми з боку російських окупантів.

«Ви не самотні. Вдома ви можете бути розлучені з друзями, але у вас є мільйони інших по всьому світу [...] Я вірю, як і ваш президент, що Україна виграє цю війну. Я всім серцем сподіваюся, що незабаром ви зможете повернутися до своїх домівок, шкіл, сімей. І що б не трапилося, як би довго це не зайняло, ми у Великій Британії ніколи не забудемо вас і завжди будемо з гордістю називати вас нашими друзями», – заявив прем’єр-міністр Британії.

Фото: Twitter/@BorisJohnson

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.