Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСейм Литви попередньо підтримав цивільні союзи для ЛГБТ

За законопроєкт проголосували 70 депутатів

Сейм Литви в першому читанні підтримав законопроєкт про цивільні союзи, який, зокрема, дозволить одностатевим парам юридично засвідчити стосунки. Про це повідомляє місцеве видання LRT.

Законопроєкт про цивільні союзи вже розглядали у 2021 році, але тоді опозиція не підтримала зміни. Тепер Сейм обговорює дві окремі ініціативи: про запровадження інституту цивільного союзу та про запровадження поняття «тісний союз».

Визнання цивільних союзів для ЛГБТ-пар підтримали 70 депутатів Сейму, проти проголосували 49, а 6 утрималися. Проєкт запровадить юридичне визнання спільного проживання та близьких стосунків поза інститутом шлюбу задля правового захисту.

«У Литві є багато людей, для яких цей проєкт актуальний. Це люди, які не перебувають у шлюбі, але живуть разом, я говорю про гетеросексуалів, які мають і спільні майнові обов’язки, і дітей. Для них це дуже важливо, таких людей близько 600 тисяч. І, звичайно, ЛГБТ-спільнота. Ми не можемо ігнорувати той факт, що ці люди є серед нас. У демократичному суспільстві ми повинні гарантувати їм принаймні мінімальні права на життя для поколінь», – сказала перед засіданням Сейму одна з організаторок проєкту Юргіта Сейоніене.

Очікується, що обидва законопроєкти допрацюють і повторно розглянуть у червні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.