Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ізраїлі посилили покарання за проституцію

Забороняється користуватися й пропонувати інтимні послуги

В Ізраїлі ухвалили закон, згідно з яким пропозиція або отримання інтимних послуг є кримінальним злочином. Це зробили в межах боротьби з торгівлею людьми в країні, пише Israel Hayom.

Новий закон передбачає, що пропонування або користування послугами проституції карається штрафом до $1 160. За повторні випадки загрожуватиме кримінальна відповідальність і штраф до $22 000.

Законом також запроваджується програма реабілітації для сексуальних працівників. За перший рік уряд виділив $8,7 мільйонів доларів, які будуть розподілені між міністерствами добробуту, охорони здоров'я та освіти, а також різними державними установами, які борються з проституцією в Ізраїлі.

Зокрема, програма передбачає створення кризових центрів та центрів догляду для жінок, які зіткнулися з сексуальною торгівлею, програму запобігання проституції, яка спрямована на молодь, а також програму для лікування чоловіків, які користуються інтимними послугами.

«Жінки та чоловіки − не товар, який можна здати в оренду на годину, а їхню гідність і свободу не можна заперечувати», − сказала керівниця департаменту з протидії торгівлі людьми Міністерства юстиції Діна Доменіц.


Згідно з дослідженням Міністерства добробуту та громадської безпеки, близько 14 000 жінок та чоловіків у Ізраїлі займаються проституцією. Серед жінок 11 500 − дорослі, 1 100 − неповнолітні, а близько 400 − трансгендери. Серед чоловіків, які беруть участь у сексуальній торгівлі, 520 є дорослими, а 40 − молодшими 18 років. Майже 40% секс-працівників вступили в торгівлю у віці від 18 до 24 років.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.