Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховна Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсменки

«За» проголосували 234 депутати

Верховна Рада схвалила звільнення Людмили Денісової з посади уповноваженої з прав людини. Про це повідомили народні депутати з фракції «Голос» Ярослав Железняк і з фракції «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«За» проголосували 234 депутати. Зокрема, рішення підтримали 191 депутат від «Слуги народу», 11 членів депутатської групи «Платформа за життя і мир», 6 представників депутатської групи «Партія «За майбутнє», 6 членів фракції «Голос», 12 представників депутатської групи «Довіра» та 6 членів депутатської групи «Відновлення України». Жодного голосу за відставку не віддали фракції «Європейська солідарність» і «Батьківщина».

У фракції «Слуга народу» озвучили суть претензій до Денісової. Нардеп Павло Фролов написав, що Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту й обміну полонених, протидії депортації людей і дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності.

«Усі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук. Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на чисельних деталях «сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб» і «зґвалтуваннях дітей» на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України», – написав Фролов.

Крім того, як повідомив депутат, тривалий час після 24 лютого Денісова провела за кордоном, але не в країнах, де її статус і повноваження могли б допомогти полоненим та депортованим.

Раніше Денісова сама повідомила про збір підписів за висловлення їй недовіри та назвала звільнення незаконним. Омбудсменка заявила, що владу нібито не влаштовує її активність, зокрема щодо збирання інформації про ситуацію на тимчасово окупованих територіях, і сказала, що такі дії влади є втручанням у роботу Офісу омбудсмена.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.