Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ми не будемо стуляти рота». Президентка Словаччини підтримала вступ України до ЄС

І закликала надавати ЗСУ збройну допомогу

Президентка Словаччини Зузана Чапутова заявила, що виступає за надання ЗСУ збройної допомоги та підтримує вступ України до Європейського Союзу. Як повідомляє «Суспільне», на цьому Чапутова наголосила під час виступу у Верховній Раді.

«Ми знаємо, що окупантів з вашої країни не виженуть наші пакунки з ліками та продуктами. Вашим захисникам потрібна військова техніка та спорядження. Тому ми допомагаємо й будемо допомагати і в цьому напрямі», – заявила президентка.

Чапутова зауважила, що Словаччина вже активно передає Україні озброєння. Посадовиця також закликала до активнішого розголосу інформації про злочини російської армії і їхнього розслідування. У межах візиту до України Чапутова також побувала в Ірпені та Бородянці.

«Ми не будемо стуляти рота. Не будемо мовчати, коли росія чинитиме військові злочини на очах в усього світу. Я бачила сьогодні, що залишили після себе російські окупанти в передмісті Києва. Місяць тому вашій прокуратурі й експертам почали допомагати судові експерти та поліцейські зі Словаччини. Я знаю, що документування злочинів, які Росія вчинила в Україні, не поверне вам ваших близьких. Але це дасть змогу розповісти всьому світу, що сталося, і звинуватити тих, хто все це спричинив», – сказала Чапутова.

Окрім того, вона пообіцяла допомогу з боку Словаччини в питаннях експорту зерна й інших товарів, «які сьогодні режим путіна цинічно конфіскує або блокує в українських портах». Наприкінці промови президентка додала, що підтримує вступ України до ЄС.

«Сьогодні тривають дебати щодо того, чи надавати Україні статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу. Відповідь для нас і для вас зрозуміла. Україна належить до Європейського Союзу й буде його складовою. Словаччина і я особисто зробимо все, щоб це сталося якнайшвидше. Я продовжуватиму говорити про це з нашими європейськими лідерами», – підсумувала Чапутова.

„Vy ste naše oči v Európe, vy vidíte, čo sa tu stalo. Ďakujeme, že ste prišli,“ povedala mi predstaviteľka...

Posted by Zuzana Čaputová on Tuesday, May 31, 2022
Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.