Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛюдмила Денісова не передавала слідчим дані про зґвалтування – Венедіктова

Колишня омбудсменка не передавала дані, про які писала в соцмережах

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що колишня омбудсменка Людмила Денісова не передавала до прокуратури матеріали щодо зґвалтувань, про які писала в соціальних мережах. Про це вона сказала в коментарі «Бабелю».

«Пані Денісова матеріали не передає. Вона звертається до нас з листами про такі-то й такі-то конвенції, будь ласка, вивчайте такі конвенції. Вона посилає нам листи, але не матеріали. Це різні речі. Ми, звичайно, беремо її інформацію до відома», – розповіла Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що злочини, скоєні в умовах війни, зокрема статеві, розглядаються як воєнні та не мають строків давності.

Нагадаємо: 25 травня українські медійниці звернулися до Людмили Денісової із закликом скорегувати комунікацію про статеві злочини під час війни. 31 травня Верховна Рада відсторонила Денісову від посади. Недовіру Людмилі Денісовій висловили відповідно до статті 12 закону про правовий режим воєнного стану.

Як повідомляє «Детектор медіа», правозахисні організації опублікували звернення, де закликали Верховну Раду припинити політизацію та спроби знищити незалежність інституту Уповноваженого з прав людини. Правозахисники наполягають, щоб влада створила умови для проведення відкритого та незалежного конкурсу на цю посаду з дотриманням усіх міжнародних стандартів.

Представники Моніторингової місії ООН з прав людини засудили звільнення Денісової, адже в постанові, яку ухвалила Верховна Рада, не пояснюють причини відсторонення від посади.

Фото: facebook/Ірина Венедіктова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.