Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні спростили процедуру всиновлення дітей

У країні близько 17 тисяч дітей, які можуть бути всиновлені

Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке спрощує процедуру всиновлення. Рішення напрацювали за ініціативи Дар’ї Герасимчук, радниці уповноваженої президента України з прав дитини та дитячої реабілітації.

Отримати первинну консультацію щодо всиновлення відтепер можна буде як під час особистого прийому, так й онлайн. За результатами консультації людина зможе або впевнитися у своєму бажанні та спроможності бути всиновлювачем, чи обрати іншу форму сімейного виховання (опіку, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, сім’ю патронатного вихователя), або зробити висновок щодо передчасності свого рішення.

Заяву на всиновлення можна подати не лише в паперовій формі, а й в електронній. Це можна зробити в особистому кабінеті на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг: прикріпити необхідні документи, згенеровані з різних баз даних, державних реєстрів та інформаційних систем.

Довідка про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, буде одночасно надаватися як людині, так і відповідній службі у справах дітей, тож її не потрібно буде «доносити» самостійно.

За даними Мінсоцполітики, в Україні близько 17 тисяч дітей, які можуть бути всиновлені, і лише трохи більше тисячі кандидатів в усиновлювачі.

«Унаслідок широкомасштабної війни росії проти України кількість таких дітей може зрости. Тому популяризація та роз’яснювальна робота щодо усиновлення важливі. Усиновити або взяти дитину в сім’ю має перетворитися з індивідуального подвигу на суспільну норму», – наголосили в Мінсоцполітики.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.