Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ 2016 року в Україні вчетверо зросла кількість тих, хто позитивно ставиться до ЛГБТ

Кількість тих, хто ставиться негативно, скоротилася у 1,5 рази

З 2016 року в Україні в 1,5 рази скоротилася кількість людей, які негативно ставляться до ЛГБТ-спільноти. Кількість тих, хто ставить позитивно, збільшилася вчетверо. Як повідомляє ZMINA, це результати всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в травні на замовлення правозахисного ЛГБТ-центру «Наш світ».

У звіті повідомляють: за 6 років в Україні кількість тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ, зменшилася з 60,4% до 38,2%. Кількість тих, хто ставиться позитивно, зросла з 3,3% до 12,8%. Показник тих, хто ставиться байдуже, також підвищився з 30,7% до 44,8%.

В опитуванні зазначають, що в Україні зберігається доволі істотна частка тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ-людей. Та важливим є те, що сумарна кількість тих, хто ставиться позитивно або байдуже, становить 58%. Тобто це більшість населення країни, хоча переважає саме байдуже ставлення.

Найкраще ставлення до ЛГБТ проявила молодь (18–29 років), а також більш освічені й заможні громадяни та громадянки України. Серед представників різних професій і занять найтолерантнішими до ЛГБТ є студенти й учні, а також військові та поліцейські. Найбільш нетерпимими виявилися пенсіонери.

У звіті додали, що та категорія опитаних, яка негативно ставиться до ЛГБТ-людей, насправді не є їхніми послідовними противниками. 

66% респондентів/-ок позитивно ставляться до того, що ЛГБТ-люди беруть участь у спротиві російському вторгненню, 11% ставляться до цього негативно.

64% опитаних також погоджуються, що ЛГБТ-люди повинні мати однакові з іншими громадянами права. Не вважають так 26%. Навіть серед тих, хто загалом негативно ставиться до ЛГБТ, 42% погоджуються, що вони повинні мати однакові з усіма громадянами права.

Щодо питання реєстрованого партнерства без права спільного всиновлення: таку ідею підтримують 24%, проти – 42%. Утім, є ще 27% тих, кому байдуже. Разом ті, хто відповіли «так» і «байдуже», становлять 51%, що переважає кількість противників.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.