Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ соцмережах і на акціях. Українців закликали доєднатися до Дня людей з історією раку

Його відзначають 5 червня

Українців закликають приєднатися до Дня людей з історією раку, який відзначатимуть 5 червня попри війну в Україні. Заходи проведуть з метою підтримати тих, хто дотичний до онкологічного діагнозу – це пацієнти, які лікуються або досягли ремісії, а ще їхні лікарі, друзі, рідні.

Щоб привернути увагу до цього дня, благодійний фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration Family проведе онлайн- й офлайн-заходи.

Фонд закликає робити публікації в соцмережах за хештегом #Needhelptoo, розмістивши допис про власну історію чи шлях рідних / знайомих, які борються з раком, або ж просто розказати про всесвітній день і його важливість.

Окрім цього, 5 червня, з 16:00 до 18:00, у Києві, на Михайлівській площі, проходитиме соціальна акція. Фотограф Андрій Кузьмін робитиме портрети всім, хто хоче висловити свою підтримку за допомогою фото. Ці фото можна буде використати для публікацій до Дня людей з історією раку. 

«День людей з історією раку необхідний для того, щоб привернути увагу світу до українських онкопацієнтів, бо зараз вони потребують підтримки як ніколи. Це можливість сказати «ми поруч і словом, і ділом» тим, хто намагається вижити в окупації, хто покинув рідний дім, хто втратив надію чи можливість продовжити лікування», – поділилася Анна Узлова, директорка фонду підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration family.

За даними реєстру в Україні майже 1 200 000 онкопацієнтів. Онкопацієнти намагаються переїжджати до західних областей України або за кордон, щоб продовжувати лікування, і найбільші проблеми залишаються: неможливість виїхати зі свого міста, виклики з продовженням лікування та нестачею препаратів. Щонайменше 3 тисячі українців померли через неможливість продовжити лікування, повідомляють Reuters.

Фото: Олексій Самсонов

Колаж: @alina_art_collage

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.