Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новинипутін має «майже месіанську» віру в себе – Гілларі Клінтон

Водночас Клінтон сподівалася, що він «відкине свої агресивні амбіції»

Колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон заявила, що володимир путін має «майже месіанську віру в себе» й не любить критиків, зокрема, якщо це жінки. Про це пише The Guardian.

Клінтон виступила з промовою на обговоренні Women & Power у межах Hay Festival. У ній політикиня поділилася, що мала «деякі позитивні зрушення» у співробітництві з путіним, поки він був прем’єр-міністром росії, але стосунки зіпсувалися, коли Клінтон розкритикувала вибори у 2012-му, після яких він став президентом.

Клінтон сказала, що під час роботи з путіним бачила його «майже месіанську віру в себе й те, ким йому судилося бути», а також відмітила його мету «відновлення російської імперії». Це спонукало її написати попередження, що він стане «загрозою для Європи та решти світу», хоча вона сподівалася, що дружні відносини зі США змусять його «відкинути свої агресивні амбіції та прагнути до співпраці».

«Коли він вторгся в Україну, я, на жаль, не була здивована. Та я була дуже приємно здивована тим, наскільки ефективно уряд Зеленського й Україна захищають себе», – заявила Клінтон.

Вона додала, що вважає позитивним об’єднання НАТО для постачання зброї українцям, що підтвердило для неї «необхідність зберегти інституції, які в нас є, і спробувати зробити їх більш ефективними для майбутнього».

Клінтон також закликала створити трибунал, щоб притягнути росіян до відповідальності за їхні військові злочини, і водночас визнала, що «завжди важко переслідувати главу держави», поки його не відсторонять від влади.

Фото: wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.