Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМаргарет Етвуд підтримала трансгендерних людей

Це пов’язано з висловлюваннями Роулінг про трансгендерів

Канадська письменниця, авторка роману-антиутопії «Оповідь служниці» Маргарет Етвуд підтримала трансгендерних людей. Про це пише The Independent.

У понеділок, 6 липня, Етвуд ретвітнула статтю, яка називається «Нова наука про стать і гендер», й закликала поважати різноманіття природи. У коментарях їй заперечили, що існує лише дві статі, на що Етвуд відповіла: «Хм, існують пінгвіни-геї. Існують гермафродити. Однак ідеться про те, що стать і гендер не завжди йдуть поруч, і що різні люди відчувають їх по-особливому. Це неможливо заперечити».

Етвуд висловилася про трансгендерних людей у відповідь на заяви Джоан Роулінг. Авторка «Оповіді служниці» додала, що ніхто не заперечував, що є чоловіки й жінки, але гендер і стать − це різні речі.

Утім, Етвуд не позиціювала себе як ворога Роулінг. Вона написала, що не вважає себе кращою за британську письменницю, і що різні люди добре справляються з різними речами.


Раніше Джоан Роулінг розкритикували за трансфобію й расизм, а найбільші фан-сайти «Гаррі Поттера» відокремилися від Роулінг через її слова про трансгендерів.

Обкладинка: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.