Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄврокомісія рекомендуватиме надати Україні статус кандидата в ЄС – ЗМІ

Посадовці розуміють, яких жертв зазнають українці

Європейська комісія наполягатиме на наданні Україні офіційного статусу країни-кандидата в ЄС. Про це повідомляє Politico з посиланням на кількох офіційних осіб, знайомих з обговореннями, які відбулися під час дебатів між членами комісії 13 червня.

Офіційні особи, знайомі з дебатами між комісарами, заявили, що ті гостро усвідомлюють жертви, яких зазнали українці, і розуміють необхідність направити путіну чіткий сигнал про те, що він втратив усі шанси повернути Україну у свою сферу впливу.

«Комісія не забуває, що Україна – єдина країна в Європі, де гинули люди, у яких стріляли, бо вони були на вулицях з прапорами ЄС. Тепер ми не можемо сказати їм: «Вибачте, хлопці, ви розмахували неправильними прапорами», – сказав один із чиновників.

Обговорення відбулися після візиту президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва, де вона обговорила заявку України на членство з президентом Володимиром Зеленським. Видання зазначає, що Зеленський та інші українські офіційні особи наголосили, що призначення забезпечить неоціненне моральне піднесення під час війни. Українські політики неодноразово зазначали, що після Революції гідності тисячі українців загинули в боротьбі за вільне, демократичне майбутнє в ЄС.

Щоб Україна отримала статус кандидата в ЄС, потрібно одноголосне схвалення 27 глав держав та урядів у Європейській раді, які розглянуть це питання на саміті в Брюсселі наступного тижня. Чиновники та дипломати повідомили виданню, що принаймні три країни досі виступають проти.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.