Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві працює реабілітаційний центр МОМ для постраждалих від сексуального насильства

Там можна отримати медичну та психологічну допомогу

У Києві працює реабілітаційний центр Міжнародної організації з міграції (МОМ) для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом. Про це розповідає Мінсоцполітики.

Постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного з воєнними діями та збройним конфліктом, мають право на безоплатне отримання медичної, соціальної та психологічної допомоги, інших соціальних послуг, а також на безоплатну вторинну правову допомогу й конфіденційність.

Завдяки співпраці Мінсоцполітики з представництвом МОМ в Україні постраждалі від експлуатації та/або насильства за ознакою статі можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу. Серед опцій взаємодії з центром:

  • перебування в центрі в середньому 2 тижні, протягом яких можна отримати повний спектр послуг;
  • людина може приїхати на 3 дні, пройти обстеження, отримати консультацію психолога / психотерапевта, призначення лікування;
  • для киян можливий амбулаторний варіант, коли вдень можна отримувати вищевказану допомогу, а потім повернутися додому.

Для додаткової інформації з питань влаштування до реабілітаційного центру можна звертатися на гарячу лінію представництва МОМ в Україні – 527 або 0 800 505 501. Прийом дзвінків щодня, з 8:00 до 20:00.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.