Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРідні захисників «Азовсталі» закликали перевірити умови утримання полонених

Вони звернулися до «Червоного Хреста» і міжнародних ЗМІ

Асоціація родин захисників «Азовсталі» опублікувала звернення до «Червоного Хреста» і міжнародних ЗМІ з проханням відвідати колонію в Оленівці. Там росіяни тримають у полоні понад 2 500 захисників.

Як повідомили у відео, відколи азовці потрапили в полон, із ними майже немає жодного зв’язку. Згідно з Женевською конвенцією, військовополонені мають право двічі на тиждень дзвонити рідним, але їм не дають такої можливості.

Рідні захисників «Азовсталі» також зауважили, що «Червоний Хрест» був відповідальний за евакуацію і тепер має бути присутнім на місці утримання полонених і слідкувати за їхнім станом.

«Зараз одна з наших місій – кричати про те, що потрібні моніторингові комісії. Солдати виконали свій обов’язок, вони зробили все, щоб захистити нашу країну. Тепер обов’язок держави – зробити все, щоб захистити їх там. Ми знаємо, які методи можуть застосовувати росіяни. Ми хочемо, щоб цього не було, бо наші солдати цього не заслуговують», – сказала дружина командира «Азову» Катерина Прокопенко.

Як повідомив спів командир полку ССО «Азов-Київ» Максим Жорін, найближчим часом можуть з’явитися провокаційні повідомлення та заяви від воїнів «Азовсталі», які не відповідають дійсності. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.