Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗ української шкільної програми вилучать твори російських авторів

У школах оновлять програму зарубіжної літератури

Зі шкільної програми зарубіжної літератури вилучать твори російських і радянських авторів. Про це йдеться в рішенні робочої групи Міністерства освіти і науки з оновлення змісту навчальних програм для 6–9 класів та 10–11 класів.

Зі шкільних програм зарубіжної літератури будуть вилучені твори понад 40 російських і радянських письменників, поетів, прозаїків та митців.

Серед тих, чию творчість більше не вивчатимуть українські школярі, – Олександр Пушкін, Антон Чехов, Михайло Лермонтов, Михайло Булгаков, Лев Толстой, Іван Тургенєв, Іван Бунін, Федір Достоєвський, Сергій Єсенін, Борис Пастернак, Володимир Маяковський, Анна Ахматова, Марина Цвєтаєва та багато інших. Вивчення творчості Миколи Гоголя й Таїра Халілова рекомендовано перенести до навчальних програм з української літератури.

Вилучені твори замінять творами зарубіжних письменників відповідно до літературного процесу та з урахуванням вікових особливостей учнів.

Рішення про вилучення літературних творів ухвалили, зважаючи на результати обговорення питання доцільності російської культури й літератури в умовах війни, що відбулося у Всеукраїнській спілці вчителів-словесників та Українській асоціації викладачів зарубіжної літератури.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.