Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН розслідуватиме незаконне усиновлення та депортацію українських дітей до рф

І продовжить збирати докази злочинів проти українців

ООН буде розслідувати незаконне усиновлення та вивезення українських дітей до росії. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на заяву слідчої комісії Організації Об’єднаних Націй.

Верховна комісарка ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що її офіс розглядатиме справи про українських дітей, яких «примусово депортують» і відправляють до росії, де згодом пропонують на усиновлення. Представники комісії перебували в Україні впродовж 10 днів. За цей час відвідали Київ, Ірпінь, Бучу, Харків і Суми. Там зафіксували порушення міжнародного права та злочини російських окупантів.

«Ми стурбовані планами російської влади дозволити переселення дітей з України в сім’ї в російській федерації, які, як видається, не передбачають кроків з возз’єднання сім’ї й не враховують інтереси дитини», – заявила Бачелет.

Зокрема, у Бучі й Ірпені зібрані факти про вбивства мирних жителів, знищення майна, пограбування та напади. У Харківській і Сумській областях зафіксували наслідки авіаційних бомбардувань, обстрілів та ракетних ударів.

В ООН заявили, що будуть продовжувати збирати докази про сексуальне насильство, порушення прав дітей і пенсіонерів, а також інших вразливих груп населення.

Фото: Etsy

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.