Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідео дня: соціальний ролик про внесок квір-спільноти під час війни

Волонтери, лікарі та воїни, які наближають нашу перемогу

UKRAINEPRIDE NGO представили соціальний ролик PRIDE IS NOT AVAILABLE IN YOUR REGION («Прайд недоступний у вашому регіоні»). Він розповідає про життя квір-спільноти під час війни в Україні.

Відео створили за пiдтримки найбільшого інклюзивного ЛГБТКІА+ застосунку для знайомств в Америці Taimi. Як зазначили автори ролику, цьогоріч вони планували організувати другий в Україні «Рейвах Прайд».

«Проте війна все змінила. Цьогорічний «Рейвах Прайд» буквально став «недоступним». Це сталося через те, що всі його учасники зараз активно захищають Україну у війні проти росії. І саме реальні історії цих захисників стали основою нового соціального ролика від UKRAINEPRIDE», – ідеться в описі.

Важливою метою проєкту є показати міжнародному суспільству, як війна вплинула на Україну, як відбувається наша боротьба і яким бачать майбутнє, у якому буде ще багато прайдів. У відео показали представників спільноти, які лікують, займаються волонтерством, захищають Україну на фронті.

«Коли я повернувся до Києва після двох місяців війни, у мене з’явилася ностальгія за минулим літом і нашим прайдом. Я згадав усі ті яскраві моменти, які прожив під час минулорічного «Рейваху». І я хотів візуалізувати їх, а також показати, чим зараз займається наше квір-ком’юніті. ЛГБТІК-люди є частиною тієї великої перемоги, яка чекає Україну в найближчому майбутньому», – наголосив Юрій Двіжон, креативний директор UKRAINEPRIDE і режисер відео.

Автори додали, що за останні роки Україна стала країною-прихистком і домом як для багатьох ЛГБТІК-людей з усього пострадянського простору (Казахстан, Грузія, Білорусь, росія), так і для європейців та загалом усіх вільних людей з усього світу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.