Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПостраждалі від війни зможуть отримати від 5 до 30 тисяч євро. Як це зробити

Компенсацію виплатить Європейський суд з прав людини

Українці, які постраждали від російської агресії, можуть отримати компенсацію від 5 до 30 тисяч євро. Як це зробити, розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

Охочим отримати компенсацію потрібно встигнути подати заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) протягом 4 місяців від моменту порушення своїх прав. У Мінцифри зауважили, що це має бути не пізніше 16 січня 2023 року. Також можна заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно.

Сформувати заяву до ЄСПЛ можна онлайн у відповідній електронній системі. Серед переліку ситуацій, які дають право звернутися до ЄСПЛ, – загибель родича, зруйноване житло, поранення, незаконне позбавлення волі, катування, зґвалтування, насильницьке зникнення людини тощо.

Щоб подати позов, необхідно заповнити форму на сайті, завантажити необхідні документи, роздрукувати та надіслати заяву в одному з відділень «Укрпошти». Під час заповнення заяви автоматично сформується адреса ЄСПЛ, яку необхідно наклеїти на упаковане відправлення у відділенні. Поштові послуги для відправника є безоплатними.

Як зазначили в Мінцифри, термін розгляду заяви може становити від одного року, вірогідність отримання компенсації є високою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.