Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛауреатки Нобелівської премії миру відвідали Львів

Активістки стали амбасадорками реабілітаційного центру «Незламні»

Лауреатки Нобелівської премії миру Джоді Вільямс, Лейма Гбові і Тавакуль Карман стали амбасадорками Національного реабілітаційного центру «Незламні», що збудують у Львові. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Міський голова Андрій Садовий подякував гостям за візит і презентував проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні» на підтримку українців, які постраждали від війни. Правозахисниці погодилися стати амбасадорками проєкту.

Першим амбасадором проєкту «Незламні» став Вадим Карп'як, який був ведучим Форуму донорів у Львові. Також амбасадорами проєкту стали Ніно Катамадзе й мер Фрайбурга Мартін Горн, який також пожертвував на майбутній реабілітаційний центр 1 мільйон євро на додачу до вже зібраних 2,1 мільйона євро.

Джоді Вільямс – американська антивоєнна активістка, правозахисниця й викладачка, засновниця Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін, лауреатка Нобелівської премії миру 1997 року.

Лейма Гбові – ліберійська антивоєнна активістка, феміністка, підриємиця, економістка. Тавакуль Карман – єменська правозахисниця, політикиня, журналістка. У 2011 році Гбові й Карман отримали Нобелівську премію миру «за ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок і за права жінок на повноправну участь у побудові миру». Також відзнаку отримала Елен Джонсон-Серліф – 24-та президентка Ліберії.

Фото: Роман Кайман

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.