Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВісім мільйонів дітей у 15 країнах можуть померти від голоду – ООН

Серед причин – війна в Україні та зміни клімату

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) попереджає про загрозу голодної смерті для 8 мільйонів дітей у 15 країнах світу. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на слова виконавчої директорки ЮНІСЕФ Кетрін Рассел.

Повідомляється, що кількість дітей, які голодують і страждають від важкої форми виснаження, продовжує збільшуватися. З січня по червень вона зросла більш як на 250 тисяч – з 7,67 до 7,93 мільйона. Ще 21 мільйон дітей відчувають гостру нестачу продовольства, унаслідок чого вони піддаються високому ризику виснаження.

Загалом не отримують мінімального харчування, необхідного для росту та розвитку в ранньому дитинстві, щонайменше 40 мільйонів дітей у 15 країнах. Серед країн із групи найбільшого ризику – Буркіна-Фасо, Чад, Кенія, Сомалі, Судан, Афганістан, Гаїті, Малі, Нігер, Нігерія, Південний Судан, Ємен, Мадагаскар, Ефіопія, Демократична Республіка Конго.

Причинами погіршення ситуації Рассел назвала зростання цін на продовольство, зумовлене війною в Україні, постійну посуху через зміни клімату в деяких країнах, іноді в поєднанні з конфліктами, а також вплив пандемії COVID-19 на економіку. Усе це призводить «до катастрофічних рівнів недоїдання серед дітей у віці до 5 років.

Рассел закликала країни G7, які зберуться на саміт у Німеччині, виділити 1,2 мільярда доларів для задоволення невідкладних потреб дітей, яким загрожує смерть від важкої форми виснаження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.