Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві біля ЛГБТ-клубу напали на двох людей зі спільноти

Поліція ігнорувала мову ворожнечі й не хотіла затримувати нападників

25 червня в Києві, біля ЛГБТ+ клубу Versace, стався напад на двох людей зі спільноти. Хлопця вдарили в нижню щелепу, а трансгендерну дівчину вдарили і застосували перцовий балончик. Про це повідомили в «КиївПрайді».

Один із постраждалих, Олекса, давав інтерв’ю іноземним журналістам біля клубу та розповідав про свого хлопця Романа, який загинув на фронті на Харківщині. До них підійшла група людей, які намагалися завадити дати інтерв’ю. Після того, як їм це не вдалося, один з нападників вдарив Олексу в щелепу. Із його слів їм не сподобалося, що він був на підборах і загалом належав до спільноти.

За Олексу почала заступатися його подруга трансгендерна дівчина і блогерка Шеріл. У відповідь зловмисники застосували перцовий балончик в обличчя та нанесли три удари. Водночас у клубі був представник «КиївПрайду», він викликав поліцію та швидку. Шеріл та Олекса склали заяви на порушників. Згодом поліція повернула групу нападників до місця подій, їх перехопили неподалік клубу.

«Вони стояли 30 хвилин біля клубу, їх ніхто не хотів затримувати, поліція спілкувалася з правопорушниками приятельськи, курила разом, жартувала. Протягом цього часу молодики глузували з відвідувачів клубу, лаялися гомофобними образами, дискутували щодо неприйнятності існування ЛГБТ+, висловлювали різні звинувачення щодо спільноти», – додають у «КиївПрайді».

Повідомляють, що на нападниках були різного роду нашивки з черепами, татуювання чорного сонця, ножів та інші знаки радикальних угруповань. Поліція ніяким способом не протидіяла агресивному спілкуванню нападників із відвідувачами клубу.

Незважаючи на тиск поліції на постраждалих, а також намагання заплутати представника нашої організації щодо прохання затримати нападників, поліція затримала одного нападника, на якого вказав Олекса. Нападника на Шеріл разом з іншими приятелями із групи цих нападників поліція попросила пішки пройти до відділку по вулиці Московській.

Напад зафіксовано на відеокамеру біля клубу. «КиївПрайд» планує надіслати запит на відео, воно буде доказом у справі.

«КиївПрайд» вимагає в поліції розслідувати цей злочин як гомофобний і трансфобний та притягнути нападників до відповідальності. Такі випадки є неприйнятними в центрі європейської країни. Ми вимагатимемо розслідувати цю справу. Такого не має бути в Україні», – зазначили в повідомленні.

Також «КиївПрайд» звернувся до уряду з вимогою ухвалити законопроєкт 5488 щодо боротьби з проявами дискримінації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.