Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканські компанії оплачують дорогу для співробітниць, які хочуть зробити аборт

Після того, як у деяких штатах обмежили переривання вагітності

У США багато великих компаній почали надавати підтримку та фінансову допомогу співробітницям, які хочуть зробити аборт у штатах, що оголосили цю процедуру поза законом після скасування рішення «Ро проти Вейда». Про це пише The Guardian.

Багато роботодавців додали пакети «критичних медичних послуг» до пакетів пільг. У деяких випадках ці заходи відображають підвищену відповідальність, яку мають підприємства, реагуючи на тиск з боку інвесторів, клієнтів і співробітників.

Багато банків і технологічних компаній оголосили, що покриватимуть витрати на відрядження працівниць, які потребують абортів, як частину медичних виплат. Зокрема, це Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup і JPMorgan Chase, пропонуючи пільги для подорожей.

Microsoft також розширила фінансову підтримку «критичної охорони здоров’я». Apple заявила, що наявний пакет пільг дозволяє співробітникам виїжджати за межі штату для отримання медичної допомоги, а в Мета обіцяють запропонувати відшкодування витрат на відрядження «у межах, дозволених законом». Disney, Condé Nast, Warner Bros. Discovery і Netflix також мають намір відшкодовувати витрати на проїзд.

Як зазначили у видання, заборона на аборт на державному рівні ускладнить залучення бізнесу в деяких штатах. Оскільки компанії ведуть діяльність у штатах, закони яких не відповідають їхнім корпоративним цінностям, бізнес має змінювати місцезнаходження.

Компанії, як-о: McDonald’s, PepsiCo, Coca-Cola, General Motors і Walmart – поки ніяк не коментували свої наступні кроки після скасування «Ро проти Вейда».

За даними Інституту Гутмахера, заборони й обмеження на аборт не зменшать кількість небажаних вагітностей або попит на аборт. Навпаки, вони створюють значні перешкоди для отримання допомоги, викликаючи стрес у людей, які потребують аборту та змушуючи переживати вимушену вагітність і всі її тривожні наслідки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.