Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції запропонували закріпити право на аборт у конституції

Закон заборонить позбавляти особу права на переривання вагітності

Французькі законодавці запропонували законопроєкт про закріплення права на аборт у конституції країни. Про це пише France24.

Запропонований закон має «закріпити повагу до абортів у конституції». Він включатиме положення, яке унеможливить позбавлення особи права на добровільне переривання вагітності. «Права жінок – це завжди крихкі права, які регулярно перебувають під загрозою», – сказала Аврора Берже, описуючи рішення Верховного Суду США про скасування права на аборт як «катастрофічне для жінок у всьому світі».

За словами ініціаторів, Франція має вжити заходів сьогодні, щоб закон не змінився завтра. Право на аборт закріплено в законі 1975 року, що стосується добровільного переривання вагітності. Конституційний закон закріпить це право для майбутніх поколінь. Прем’єр-міністерка Елізабет Борн заявила, що уряд повністю підтримає законопроєкт.

Президент Франції Еммануель Макрон висловив солідарність з жінками в Сполучених Штатах після рішення скасувати знакову постанову, що, імовірно, призведе до заборони абортів приблизно в половині штатів. «Аборт є основним правом усіх жінок. Його потрібно захистити», – писав Макрон у твітері.

У 2018 та 2019 роках опозиційні депутати безуспішно намагалися внести зміни до конституції, щоб включити право на аборт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.