Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«За мистецький доробок і гуманітарну позицію». Сергій Жадан отримає Премію німецьких книгарів

З 1950 року її отримують митці, які втілюють ідеї миру

Письменник і музикант Сергій Жадан став лауреатом цьогорічної Премії миру німецьких книгарів. Про це повідомили на сайті премії.

Жадан отримає відзнаку «за його видатний мистецький доробок, а також гуманітарну позицію, з якою він піклується про людей під час війни й допомагає їм, ризикуючи власним життям». «Його тексти розповідають, як війна та руйнування входять у цей світ. Водночас письменник знаходить власну мову, яка потужно й диференційовано показує нам те, чого багато хто давно не бажав бачити. Сергій Жадан досліджує, як, незважаючи на все насильство, люди в Україні намагаються вести незалежне життя, визначене миром і свободою», – ідеться на сайті.

«Дуже важливо, що в німецькому інформаційному просторі присутня Україна. Ми потребуємо зброї, але інформаційної підтримки ми потребуємо так само. Ми маємо перемогти в цій війні, ми мусимо захистити своє майбутнє. Тому нині кожен вияв підтримки української культури працює на нашу перемогу», – зазначив Жадан, подякувавши за відзнаку.

Премією німецьких книгарів із 1950 року відзначають людей, які зробили внесок у літературі, науці або мистецтві задля втілення ідей миру. Цього року премію вручатимуть 23 жовтня наприкінці Франкфуртського книжкового ярмарку.

ФОТО: ГАННА ГРАБАРСЬКА

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.