Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ЖиттяБританські університети запровадять подвійні дипломи для українців

Для допомоги студентам українських ЗВО

Університети Великої Британії долучилися до програми партнерства з українськими університетами. Ініціатива допоможе нашим ЗВО не припиняти освітній і науковий процес в умовах війни. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Відомо, що до ініціативи так чи так долучилися 79 університетів Британії. Зокрема, Единбурзький університет уже об’єднався з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Університет Рексхема Гліндра – із Національним університетом «Чернігівська політехніка».

Завдяки проєкту університети, що зазнали руйнувань, зможуть і далі проводити наукові дослідження, створять краудфандингову платформу для підтримки наших науковців. Українські студенти також зможуть проходити онлайн-модулі британських університетів.

«У перспективі планується запуск програм подвійних дипломів, спільних наукових досліджень і відкриття українських студій у британських університетах. Важливо, що ініціативу анонсували водночас зі стартом вступної кампанії. Адже вона свідчить: українські університети ні на день не збираються зупиняти освітній процес», – додала Зеленська.

Додаткову інформацію можна знайти в чат-боті «ОсвітаВсім» і на сайті Міносвіти. Також розпочала роботу консультативна телефонна лінія МОН «Вступна кампанія 2022 року» за номером 0 (800) 50 45 70.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.