Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліція заарештувала більше 300 активістів на мирному прайді в Стамбулі

Влада обмежує прайд-заходи з 2015 року

Турецька поліція чинила насильство та заарештувала сотні активістів під час мирного маршу в Стамбулі після того, як уряд заборонив усі заходи, пов’язані з прайдом. Про це пише Dazed.

Під час прайду в місті закрили станції метро, щоб люди не їхали на марш, а поліція встановила металеві паркани, щоб заблокували територію навколо площі Таксім. За даними Kaos GL, однієї з найбільших правозахисних груп ЛГБТК+ у Туреччині, 373 людини були заарештовані та звільнені після того, як провели ніч під вартою. Серед них були представники спільноти, правозахисники та журналісти.

«Ми рішуче засуджуємо жорстокість турецької поліції, організовану президентом Ердоганом [...] Туреччина порушує кілька внутрішніх і міжнародних законів, і за це її мають притягнути до відповідальності. Створена державою жорстокість і насильство, яке ми спостерігаємо, є ще одним нагадуванням, як легко втратити вже здобуті права та свободи. Боротьба за наше визволення не закінчилася, і тепер, як ніколи, ми повинні ставати одне за одного, бути єдині та боротися в солідарності!» – каже Біляна Гінова, менеджерка Асоціації рівних прав ЛГБТК+ у країнах Західних Балкан і Туреччини.

Як зазначили у виданні, Стамбул заборонив прайд-марші з 2015 року, але це не заважає активістам щороку збиратися, щоб продемонструвати свою підтримку прав ЛГБТК+, незважаючи на щорічну жорстокість поліції. У країні немає законів, які б захищали представників спільноти від дискримінації.

Фото: Twitter/Kaos GL

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.