Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПерша темношкіра жінка у складі Верховного Суду США склала присягу

Кетанджі Браун Джексон отримала посаду у вагомий період в історії суду

Суддя та правозахисниця Кетанджі Браун Джексон склала присягу як нова членкиня Верховного Суду США. Вона стала першою темношкірою жінкою на цій посаді за всю 233-річну історію. Про це повідомляє BBC.

Кандидатуру Джексон номінував президент Байден у лютому. У квітні за кандидатуру Джексон проголосували 53 сенатори, проти – 47. У Білому домі її призначення назвали історичною подією.

«Від щирого серця я приймаю урочисту відповідальність підтримувати й захищати Конституцію Сполучених Штатів і здійснювати правосуддя без страху чи прихильності», – ідеться в присязі судді.

Як зазначили у виданні, Джексон приєдналася до складу суду в бурхливий період його історії. Наразі до нього входять шість суддів, призначених республіканцями, і троє, обраних демократами. За останні тижні суд ухвалив декілька вагомих рішень – скасування рішення у справі «Ро проти Вейда» щодо абортів, скасування закону Нью-Йорка, що обмежував право на носіння зброї, й обмеження повноважень Агентства з охорони навколишнього середовища США щодо скорочення викидів парникових газів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.