Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПредставникам ЛГБТ відмовляють у притулку в Європі й Великій Британії – дослідження

Їм треба доводити, що їх справді переслідують у рідній країні

Дослідники з університету Сассекса виявили, що багатьом представникам ЛГБТ відмовляють у наданні притулку в Європі й Великій Британії через те, що не вірять у їхню сексуальну орієнтацію й гендерну ідентичність.

Четверо з десяти повідомляли про те, що їм відмовляли, бо не вважали, що їх переслідували у своїх країнах. Третина опитаних також розповіла, що їх узагалі не слухали й не ставили уточнювальних питань.

«Ці висновки, звісно, пов’язані з ширшою картиною «ворожого середовища» для іммігрантів», – сказала Мойра Дастін, яка керувала дослідженням у Великій Британії.

Вона також додала, що людям, які шукають притулку через переслідування за їхню сексуальну орієнтацію, частіше відмовляють, бо ті часто не можуть надати якихось доказів, на кшталт, особистих переписок або фотографій, які б засвідчували їхню орієнтацію.

Дослідники опитали 239 людей, які подавали заявки на притулок у Великій Британії, Німеччині та Італії. Вони також провели 16 фокус-груп і відвідали 24 судові засідання.

З’ясувалося, що 39% респондентів чекали понад шість місяців на інтерв’ю з працівниками, які б вирішили, чи надавати їм притулок. Майже половина опитаних не мали з ким порадитися стосовно юридичних питань. Більша частина мали проблеми з фізичним або психічним здоров’ям, які були пов’язані з переслідуваннями й відмовою в наданні притулку.

Обкладинка: Unsplash

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.