Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Португалії передали кошти з продажу «Маленького принца» на допомогу українським дітям

Книгарня запросила до співпраці українську перекладачку

Португальська книгарня Livraria Lello передала кошти з продажу українського перекладу «Маленького принца» на допомогу українським дітям. Про це повідомила перекладачка книги Ольга Шурова в коментарі «Читомо».

Книгарня передавала UNICEF 10 євро з продажу кожного примірника на підтримку українських дітей. Наклад книги українською мовою становить тисячу примірників. Нині вони всі розпродані, тобто книгарня передала 10 тисяч євро.

«Маленький принц – це, мабуть, найдобріший твір у світі, він несе добро, глибину, людяність і змушує замислитися над фундаментальними цінностями. Тож у такий спосіб, я думаю, Livraria Lello хотіли також підтримати українців і нагадати, що добра у світі все ж більше, і воно завжди перемагає зло», – поділилася перекладачка.

Книгарня звернулася до української перекладачки в березні. Шурова розповіла, що працювала над перекладом у складних умовах, сидячи в бомбосховищі.

«Livraria Lello – це офіційно визнана найкрасивіша книгарня світу. Вважаються, що саме нею надихалася Джоан Роулінг, вигадуючи історію про Гаррі Поттера. Це дуже старовинна книгарня в самому центрі Порту, з гарними дерев’яними сходами, майже як у Гоґвортсі. І в них є своє власне видавництво», – зазначила Шурова.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.