Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новинирф використовує Крим як місце транзиту незаконно вивезених українських дітей – Ташева

Викрадення стосується сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування

Тимчасово анексований Крим використовується як хаб для примусового вивезення людей з українських територій, що знаходилися під окупацією з 24 лютого. Про це на брифінгу повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Вона також зазначила, що діяльність рф у цьому питанні є системною та запланованою, адже ще в травні 2022 року путін підписав указ, згідно з яким процедура отримання російського громадянства для дітей-сиріт є спрощеною. Ці спрощення діють для дітей, позбавлених батьківського піклування, а також недієздатних громадян України й так званих «лнр» і «днр».

«Окупанти використовують територію окупованого Кримського півострова для вимушеного вивозу українців з новоокупованих територій і зон активних бойових дій та насильницького переміщення й утримання на території окупованого Криму цивільних заручників, військовополонених, колишніх військовослужбовців, працівників місцевого самоврядування та державних органів», – додала постійна представниця Президента в АРК.

Ташева зауважила, що жодної легальної процедури затримання, чи розгляду справ у суді такі заручники не отримують. Їх просто вивозять й ув’язнюють без надання жодних відомостей.

Текст: Олеся Василюк

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.