Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Туреччині лікарні почали відмовляти жінкам в абортах

Державні лікарні не проводять процедуру, незважаючи на дозвіл за законом

Турецькі державні лікарні відмовляють жінкам у проведенні аборту, незважаючи на законність процедури в країні. Про це пише The Guardian.

У Туреччині аборт є законним за бажанням усіх жінок до 10 тижня вагітності, а за медичними показаннями – до 20 тижня. Відповідно до закону, його мають робити безкоштовно в будь-якій державній лікарні.

Видання розповідає історію Есри, які не могла знайти жодної лікарні, де могла б зробити аборт. Коли вона зрештою знайшла приватну клініку, яку могла собі дозволити із зарплатою вчительки, перед процедурою лікар сказав їй, що вона повинна спробувати переконати свого партнера одружитися й народити дитину.

За три тижні після аборту в Есри почалася кровотеча. У найближчій державній лікарні їй зробили екстрену операцію після того, як виявили, що аборт був неповним. Тепер жінка переживає, що більше не зможе мати дітей. Видання також опитало більше 10 турецьких жінок, які зробили аборти за останні три роки. Усі сказали, що були змушені звертатися до приватних клінік, оскільки державні відмовлялися виконувати процедуру.

Загалом у Туреччині збільшується загроза на право жінок на доступ до безкоштовних і безпечних абортів. Після ухвалення закону про легалізацію абортів у 1983 році кількість абортів зросла, та з останніми роками показники почали стрімко падати.

Згідно з опитуванням, лише у 8 з 81 провінції Туреччини є принаймні одна державна лікарня, яка робить аборти. З 295 опитаних клінік 14% заявили, що не будуть робити аборти з інших причин, окрім невідкладної медичної допомоги.

Дослідження показало, що медичні працівники часто кажуть жінкам, що аборти заборонені або законні лише для заміжніх жінок. Самотні жінки або не можуть отримати доступ до операції, або нібито повинні мати дозвіл місцевої прокуратури, що є неправдою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.