Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПравозахисник і засновник «Громадського радіо» Максим Буткевич потрапив у полон росіян

Буткевич перебуває в полоні щонайменше з 24 червня

Засновник «Громадського радіо» та правозахисник Максим Буткевич потрапив у російський полон у районі захоплених пунктів Золоте й Гірське, що в Луганській області. Про це пише «Бабель».

Буткевич перебуває в полоні в росіян щонайменше з 24 червня, оскільки цього дня російські пропагандисти опублікували відео його допиту. Його мати Євгенія розповіла «Бабелю», що дізналася про долю сина з відео в ЗМІ, яке було опубліковане наприкінці червня. Відтоді Буткевич з нею не зв’язувався. Їй невідомо, де він і в якому стані.

Також мати правозахисника повідомила, що після полону зі взводу її сина на зв’язок виходили лише двоє українських військовослужбовців, які телефонували 25 й 26 червня.

За наявними даними, наприкінці червня Буткевич опинився в районі захоплених пунктів Золоте й Гірське. Його визволенням займається Обʼєднаний центр із пошуку та звільнення полонених.

Максим Буткевич – український журналіст і правозахисник організації «Проєкт «Без кордонів». Він долучився до лав ЗСУ на початку березня 2022 року. «На жаль, мушу поставити свою діяльність із допомоги біженцям, гуманітарну та правозахисну активність на паузу [...]. Бувають часи, коли треба бути готовим захищати те, що важливе. Я твердо вірю в це. А решта – після перемоги», – написав він тоді у Facebook.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.