Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниШотландія призупинила схему спонсорства українських переселенців

І закликала Британію скасувати візові вимоги для українців

Шотландія на три місяці зупинить схему спонсорства переселенців з України через брак належного житла. Про це повідомляє The Guardian.

Наразі майже 5 із 7 тисяч українців, які прибули до Шотландії, зробили це за схемою, яку запустили 18 березня. Повідомляється, що країна очікує прийняти додатково 18 тисяч осіб у найближчі місяці.

Якщо цифри зростатимуть, місцевій владі, можливо, доведеться вдатися до термінового розміщення, яке «не є стійким рішенням» і не відповідає «теплому шотландському прийому», який хотіли запропонувати травмованим і вразливим людям.

Уряд Шотландії також закликав уряд Великої Британії скасувати всі візові вимоги. Згідно зі схемою, люди, які подають заявку на отримання британської візи, можуть обрати уряд Шотландії як спонсора. Лише після того, як міністерство внутрішніх справ Великої Британії схвалить заявку, людина зможе виїхати до Шотландії.

Очікуючи більшу кількість українців, шотландський уряд забезпечив розміщення в готелях, університетських містечках та навіть на пасажирському судні, щоб надати додаткове тимчасове житло.

У заяві додали, що ті переміщені особи, які вже перебувають тут, і ті, хто прибуде в найближчі місяці, будуть у безпеці, захищені й отримуватимуть допомогу стільки, скільки їм потрібно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.