Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДжо Байден підписав указ про захист прав жінок на аборт

Водночас документ має обмежений вплив

Президент США Джо Байден підписав указ про захист доступу до абортів. Як повідомляє BBC, Байден додав, що федеральний закон має «найшвидшим способом» відновити право на аборт.

Президент США назвав нещодавнє рішення Верховного суду, яке дозволяє кожному штату регулювати репродуктивні права жінок, «грубим зловживанням політичної влади». Очікується, що президентський указ, підписаний у п’ятницю, матиме обмежений вплив. Він пом’якшить деякі обмеження, але не повністю відновить права на аборт.

Зокрема, указ посилює захист від можливих покарань, з якими можуть зіткнутися жінки, які хочуть зробити аборт, якщо подорожують за межі штату, а також захищає доступ до контрацепції. Він включає заходи щодо забезпечення доступу до ліків для аборту.

Байден додав, що його можливість регулювати права на аборти обмежена без дій з боку Конгресу США. У своєму коментарі він підкреслив, що це питання для майбутніх проміжних виборів, і закликав людей голосувати за демократичну більшість.

Президент США також звернув увагу на новину про те, що 10-річна дівчинка з Огайо була змушена поїхати в сусідній штат, щоб зробити аборт після того, як зазнала сексуального насильства. «Уявіть себе на місці цієї маленької дівчинки. Просто уявіть дівчинку 10 років. Хіба в це можна повірити?» – сказав Байден.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.