Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Нью-Йорку відкрили виставку одягу постраждалих від сексуального насильства

Під назвою «У що ти була вдягнена?»

У Нью-Йорку влаштували виставку What Were You Wearing? На ній представлений одяг постраждалих від сексуального насильства, що був на них під час нападу. Про це повідомила пресслужба ООН.

Ставлячи запитання «у що ти була вдягнена?», виставка звертає увагу на проблему віктімблеймінгу. Одяг показує, що насильства можуть зазнати люди з усіх регіонів світу й різними історіями. Зокрема, на виставці представлені підгузки дворічної дитини.

Інсталяції показують, що на жінок і дівчат нападають незалежно від того, у що вони одягнені. Одяг доповнений короткими історіями подій. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш подякував людям, які наважилися поділитися досвідом. Він наголосив, що виставка підтверджує, що сексуальне насильство відбувається скрізь, у всі часи й у всіх культурах.

«Ми живемо в час, коли принципи тілесної автономії, гендерної рівності й прав людини загалом знаходяться під широкою загрозою. Але ми не повинні втрачати надію. Негатив, який ми переживаємо, є прямим результатом сили нашого бачення світу, вільного від насильства, нерівності й несправедливості», – сказав генсек ООН.

Повідомляється, що кожна третя жінка в усьому світі зазнавала фізичного або сексуального насильства, загалом 1,3 мільярда людей у всьому світі пережили сексуальне насильство. Гутерріш підсумував, що ООН подвоїть зусилля для досягнення Цілей сталого розвитку до 2030 року, включно з Ціллю 5 щодо гендерної рівності.

Фото: Andrew White

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.