Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США заарештували 17 демократок, які вийшли на марш на підтримку абортів

Серед них – громадська діячка Александрія Окасіо-Кортез

У США заарештувати кількох відомих членкинь Конгресу від Демократичної партії під час протесту на підтримку прав на аборти перед Верховним судом. Про це пише The Guardian.

Учасники й учасниці маршу, серед яких – Александрія Окасіо-Кортез, Ільхан Омар, Рашида Тлаіб, Корі Буш та Енді Левін, сиділи посеред вулиці як знак мирної громадянської непокори. Навколо них зібралася група поліцейських, які заявляли про неминучий арешт за блокування вулиці.

Центр народної демократії (CPD Action) повідомив, що в результаті поліція заарештувала 18 членів Конгресу. Сімнадцять із них були жінками.

«Я маю честь представляти штат, де репродуктивні права поважаються та захищаються – найменше, що я можу зробити, це поставити своє тіло на карту для 33 мільйонів жінок, які ризикують втратити свої права», – сказала членкиня Демократичної партії з Нью-Йорка Керолін Мелоні.

«Я пишаюся тим, що марширувала разом із моїми колегами, і що мене заарештували за права жінок, право на аборти, право людей контролювати власне тіло, майбутнє та нашу демократію», – поділилася представниця Каліфорнії Джекі Спейер.

Фото: Twitter/Nancy Vu

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.