Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниООН зафіксувала принаймні 150 випадків сексуального насильства, скоєного окупантами

«Це залишає страшні шрами на житті окремих людей і цілого суспільства»

Від початку повномасштабної війни ООН зафіксувала понад 150 сексуальних злочинів, скоєних російськими військовими в Україні. Як пише «Укрінформ», про це повідомила спецпредставниця генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен.

Відеозвернення Паттен транслювали під час Другого саміту перших леді та джентльменів. Вона заявила, що з 24 лютого ООН отримала інформацію про понад 150 випадків сексуального насильства, скоєного проти жінок, дітей і чоловіків.

«Це зґвалтування під дулами автоматів у присутності членів родини як наслідки атаки України російськими військами», – сказала Паттен.

Вона зауважила, що сексуальне насильство – це злочин, про який «хронічно недостатньо» інформують, і що наявні дані є лише «верхівкою айсберга». За словами Паттен, це одна з найбільш руйнівних форм насильства, яке під час воєнних конфліктів скоюється здебільшого проти жінок і дівчат, але також проти чоловіків і хлопчиків.

«Це залишає страшні шрами на житті окремих людей і цілого суспільства, це руйнує сім’ї, а наслідки відчуваються протягом кількох поколінь», – заявила Паттен.

Вона додала, що дуже часто потреби жінок і дівчат у ситуації воєнного конфлікту відкладаються «на потім», бо це не на часі.

«Ми не можемо допустити, щоб через замовчування й бездіяльність ці проблеми продовжували нагромаджуватися. Фізичні й психологічні аспекти в тих, хто вижив, у їхніх сімей і громад – це складові балансу. Відновлення цього балансу потребує політичної волі й виділення ресурсів на допомогу сім’ям і жертвам цих злочинів», – наголосила Паттен.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.