Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський Франциск вибачився за «зло», вчинене проти дітей у школах-інтернатах Канади

Діти корінних мешканців зазнавали насильства з боку представників церкви

Папа Римський Франциск приїхав до Канади, де вибачився за «зло, вчинене багатьма християнами» проти дітей у школах-інтернатах. Про це повідомляє Vice.

Папа звернувся до старійшин корінного населення й тих, хто вижив у школі-інтернаті, де люди зазнавали насильства. Він наголосив, що католицька церква прямо причетна до пригнічення корінних мешканців Канади.

«Я смиренно прошу вибачення за зло, вчинене багатьма християнами проти корінних народів. Я прошу вибачення, зокрема, за способи, які підтримували багато членів Церкви й релігійних громад, у проєктах культурного руйнування та примусової асиміляції, які пропагували уряди того часу», – сказав він.

Минулого року в Канаді виявили понад 200 безіменних могил дітей корінного населення на території колишньої школи-інтернату. Згодом кількість повідомлень збільшувалася.

Діти зазнавали фізичного й сексуального насильства та жорстокого покарання за вираження своєї корінної ідентичності, зокрема, за спілкування рідною мовою. Більше половини шкіл перебували під керівництвом католицької церкви.

«Пам’ять про тих дітей справді болісна; це спонукає нас працювати над тим, щоб до кожної дитини ставилися з любов’ю, шаною й повагою», – сказав Папа Франциск.

Фото: Flickr

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.