Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнка стала однієї з лауреаток міжнародної премії «Для жінок у науці»

Олена Ванєєва представила Україну в штаб-квартирі UNESCO

Докторка фізико-математичних наук і заступниця директора з наукової роботи Інституту математики НАН України Олена Ванєєва представила Україну на світовій арені й увійшла до топ-15 премії «Міжнародні молоді таланти». Про це пише «Громадське».

Церемонія нагородження Міжнародної премії «Для жінок у науці» відбулася в штаб-квартирі UNESCO в Парижі. Загалом фундація L’Oréal і UNESCO відзначили 45 видатних науковиць.

«Для мене дуже щемко бути першою українкою серед «Міжнародних молодих талантів» премії «Для жінок у науці» та представити нашу країну на світовій арені в такий важкий для нас час. Це дуже важливо показати, що Україна має високий науковий потенціал», – поділилася Олена.

Зазначається, що останні три роки були одними з найскладніших для науки в новітній історії. Жінки були на передовій боротьби з пандемією, розв’язували проблеми щодо зміни клімату, хвороб і кризи охорони здоров’я. Визнання їхнього внеску й досягнень є фундаментальним у подоланні гендерних бар’єрів у науковій галузі.

Раніше ми говорили з Оленою Ванєєвою про те, чи дійсно є поділ на «гуманітаріїв» і «технарів», чому варто залишатися в науці, навіть коли є відтік кадрів в інші сфери, і чому важливо, щоб науковиці отримували відзнаки.

Фото: Facebook/Олена Ванєєва

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.