Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрем’єр-міністра Угорщини розкритикували через заяви про «змішану расу»

Євродепутати засудили заяви Віктора Орбана

Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана розкритикували після заяв про «змішану расу» у своїй промові. Про це пише Zmina.

«Ми [угорці] не є змішаною расою. І ми не хочемо ставати змішаною расою», – сказав прем’єр-міністр Угорщини.

Орбан також заявив, що країни, де змішуються європейці й неєвропейці, «більше не нації». Повідомляється, що політик роками робив подібні заяви, але ця промова була сформульована в різко ультраправих термінах.

Депутатка Європарламенту від опозиційної партії Momentum Каталін Чех сказала, що була вражена промовою прем’єр-міністра. «Його заяви нагадують час, який, я думаю, ми всі хотіли б забути. Вони дійсно показують справжнє обличчя режиму», – прокоментувала вона.

«Колір вашої шкіри може бути іншим, ви можете походити з Європи чи з інших країн, але ви один з нас, і ми пишаємося вами. Різноманітність зміцнює націю, а не послаблює її», – звернулася Чех до представників змішаних рас в Угорщині.

Румунський євродепутат Алін Мітуца також відреагував на коментар Орбана. «Говорити про расову чи етнічну «чистоту», особливо в змішаному регіоні, як-от Центральна й Східна Європа, – оманливо та небезпечно», – заявив він.

Фото: Akos Stiller

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.