Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ мережі створили петицію з вимогою не перетворювати Instagram на TikTok

Креатори вимагають не просувати відео й повернути хронологічну стрічку

Майже 200 тисяч користувачів підписали петицію про те, щоб «Instagram знову став Instagram» і не робити платформу «схожою на TikTok». Про це пише Euronews.

Користувачі скаржаться, що більше не можуть переглядати дописи своїх друзів через рекламу й дописи чужих людей, які пропонує соцмережа. Багато хто ностальгує за початковою версією платформи. Зазначається, що сторіс були натхненні Snapchat, який став менш популярним після оновлення в Instagram, а Reels придумали через стрімку популярність TikTok.

Петицію створила інфлуенсерка й фотографка Таті Брюнінг. Вона також опублікувала відповідний допис, який набрав два мільйони лайків. Зокрема, на нього звернули увагу через репости Кайлі Дженнер і Кортні й Кім Кардаш’ян.

У тексті петиції Таті просить, щоб соцмережа повернула хронологічну стрічку та щоб у ній переважали фото, а не відео, які «вже бачив увесь світ». Вона зазначила, що Instagram також має враховувати думку креаторів, а не намагатися обігнати суперників.

«Протягом багатьох років фотографічне співтовариство Instagram зростало, але поглинання Facebook і їхні наполегливі спроби кинути виклик TikTok призвели до того, що сьогодні застосунок проявляє майже вороже ставлення до фотографії», – сказав лондонський фотограф Ансельм Ебулу.

«Якщо люди не публікують відео, їх фактично не видно. Це просто скам. І ви робите це лише для того, щоб конкурувати з TikTok. Роки праці втрачені для тисяч користувачів, а ви досі не слухаєте нас. Цю соцмережу чекає занепад, як це сталося з MySpace і Facebook. Це не TikTok. Змиріться з цим», – наголосила італійська письменниця й авторка контенту Карлотта Ваньолі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.