Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНайбільше сексуальних злочинів окупантів зафіксовано на Київщині, Сумщині й Чернігівщині

В МВС повідомили, скільки кримінальних справ відкрито

Найбільше фактів сексуального насильства з боку російських окупантів зафіксували на Київщині, Сумщині й Чернігівщині. Про це повідомляє Zmina з посиланням на заступницю міністра внутрішніх справ Катерину Павліченко.

За словами Павліченко, люди, які пережили сексуальне насильство в умовах окупації, зазвичай не хочуть про це говорити, і їх в жодному разі не мають до цього примушувати. Діяльність Нацполіції направлена на те, щоб максимально зафіксувати, розслідувати й надати комплексну допомогу людям, які постраждали від цих злочинів. Справами сексуального насильства займаються Офіс генпрокурора та Служба безпеки України.

Станом на кінець липня працівники поліції розслідують 21 кримінальну справу щодо вчинення військовими рф сексуальних злочинів на території України. Найбільше фактів сексуального насильства зафіксували на Київщині, Сумщині й Чернігівщині.

Заступниця міністра зауважила, що українці, які вимушено переїхали за кордон або в інші області, стають вразливими через торговців людьми. Найбільш поширеними видами торгівлі людьми є трудова й сексуальна експлуатація, однак також відомі випадки торгівлі дітьми й органами людей. Павліченко повідомила, що вже було відкрито 12 кримінальних справ через торгівлю людьми.

Якщо ви знаходитеся за кордоном, повідомити про ці випадки можна за номером 112 або ж звернутися до українського консульства. Українська поліція співпрацює з колегами тих країн, де перебуває найбільше українців.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.