Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАвторів кампанії іспанського уряду про бодіпозитив звинуватили у використанні чужих фото

Уряд не звернувся до моделей перед тим, як редагувати їхні фото

Кампанія іспанського уряду з просування бодіпозитиву зазнала критики після того, як моделі заявили, що їхні фото використали без згоди. Про це пише The Washington Post.

У межах кампанії випустили головний постер, на якому зображені 5 жінок із різною формою тіла на пляжі. Мета полягала в тому, щоб відзначити різноманітність і надихнути жінок не соромитися свого тіла.

Британська модель Наомі Ніколас-Вільямс повідомила, що на зображенні використали її фото з Instagram. Вона додала, що попередньо з нею не контактували ні уряд Іспанії, ні художниця, а про фото вона дізналася випадково.

«Я вважаю, що це показує, наскільки контролюються тіла жінок, зокрема темношкірих, наші тіла не належать нам. Це дуже позитивна кампанія, але чому до мене не звернулися й не запитали?» – поділилася модель.

Наступного дня британська модель Сіан Грін-Лорд також повідомила, що іспанський уряд використав її фото без дозволу. Окрім цього, дизайнери змінили її фото, «домалювавши» їй ногу замість протеза.

«Я навіть не знаю, як пояснити той масштаб гніву, який зараз відчуваю. Одна річ – використовувати моє зображення без дозволу. Але є й інше: вони відредагували моє тіло. Я не знаю, що сказати, крім того, що це неприйнятно», – додала модель.

Авторка зображення опублікувала вибачення, де зазначила, що помилково думала, що фото були неліцензійні й вільні для використання. Вона запропонувала моделям розділити кошти, сплачені за зображення, і додала, що «спробує вирішити цю проблему приватно із залученими сторонами».

«Я вважаю, що вибачення мають надходити від людей, які проводили кампанію. Ілюстраторка вибачилася – і я приймаю її вибачення, вона зробила помилку, вона людина. Але я думаю, що це проблема уряду й людей, які мають більше влади: вони просто не бачать помилки в тому, що роблять», – наголосила Наомі Ніколас-Вільямс.

Фото: instagram/curvynyome

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.