Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлена Зеленська і ЮНІСЕФ підписали меморандум про захист дітей і молоді під час війни

Одні з елементів – підтримка і доступ до навчання для українських дітей

Олена Зеленська і ЮНІСЕФ в Україні підписали меморандум для посилення спільної роботи у сферах навчання та захисту дітей під час війни. Сторони зосередяться на тому, щоб діти й молодь, особливо найуразливіші групи, якомога менше відчували на собі згубний вплив війни.

Перша леді зазначила, що військова агресія рф звела нанівець освітній процес, змусила наших дітей укриватися в бомбосховищах, голодувати, тікати за кордон.

«Одним із важливих напрямків нашої роботи буде інформаційний – маємо постійно розповідати світові, як війна забирає дитинство в наших дітей. Наголошуватимемо міжнародній спільноті, що росія регулярно порушує в Україні Конвенцію про права дитини, Конвенцію про права осіб з інвалідністю. Світ має чути про це й пам’ятати щодня», – зазначила Зеленська.

У Меморандумі визначено такі основні сфери співпраці: поліпшення доступу та якості навчання у школах і дитсадках, впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, щоб уже зараз боротися з травмами, яких завдає війна, створення безбар’єрного середовища для дітей і розбудова соціальної інклюзії.

Одним з елементів співпраці буде кампанія «Спільно до навчання». Ініціатива міститиме кілька компонентів: безпека освітнього простору, зокрема облаштування бомбосховищ, активності в укриттях, інструкції для вчителів і навчання з мінної безпеки, а також психосоціальна підтримка, залучення й розвиток молоді.

Кампанія «Спільно до навчання» має на меті повернути українським дітям доступ до освіти й поліпшити їхнє фізичне здоров’я, харчування та соціально-емоційний розвиток.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.