Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Британії критикують через відхилення заяви про захист прав на аборти

Через це низка країн відмовилася підписувати спільний документ

Уряд Великої Британії вилучив зобов’язання щодо захисту прав на аборти й сексуальне здоров’я з міжнародної заяви про гендерну рівність. Про це повідомляє Dazed.

Оригінальну заяву, яку опублікували під час міжнародної міністерської конференції минулого місяця, підписали 22 країни. Її початкова версія включала зобов’язання скасувати закони, які «дозволяють шкідливу практику або обмежують […] сексуальне й репродуктивне здоров’я та права жінок і дівчат, тілесну автономію», але згодом цей уривок вилучили.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що заяву скоротили, щоб усунути «передбачувану двозначність», але пізніше додали, що це зробили, щоб зосередитися на «основних питаннях і забезпечити консенсус між підписантами».

Хоча початкову версію заяви підписали 22 країни, остаточну підписали лише 8, включаючи Мальту, де аборти не законні. Рішення викликало широке обурення. Зокрема, Норвегія, Данія й Нідерланди відмовляються підписати пакт із поправками, а правозахисні організації закликають британський уряд взяти на себе зобов’язання захищати права на аборти й сексуальне здоров’я.

Лейбористка Пріт Каур Гілл розкритикувала рішення уряду, назвавши його «ще одним нападом на гуманітарні права з боку уряду, репутація якого вже була заплямована в усьому світі».

Як зазначає Dazed, рішення створює тривожний прецедент і викликає нагальні питання щодо зобов’язань уряду Великої Британії захищати права жінок.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.