Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВолодимир Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

ЛГБТ-спільнота привітала рішення президента

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію із закликом легалізувати одностатеві шлюби, яка раніше зібрала 25 тисяч підписів. Про це йдеться на сайті президента.

Зеленський зауважив, що в умовах воєнного стану неможливо внести зміни до Конституції, а відповідно до Закону України, «шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки й чоловіка». Також він подякував «за активну громадянську позицію» тим, хто приєднався до петиції.

«У сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у
тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав
для усіх громадян. Кожен громадянин є невіддільною частиною
громадянського суспільства, на нього поширюються усі права і свободи,
закріплені в Конституції України», – ідеться у відповіді президента.

Водночас президент наголосив: уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень щодо легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства. Тому Зеленський звернувся до прем’єр-міністра України з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання й проінформувати про відповідні результати.

Організація «КиївПрайд» назвала «позитивним сигналом» відповідь Зеленського про можливе запровадження цивільного партнерства як альтернативи шлюбу. Пропозицію президента назвали «найкращою альтернативою в поточній ситуації», адже зареєстроване цивільне партнерство фактично означає юридично визнану домовленість, яка надає більшість прав шлюбу, окрім самого статусу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.