Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОлена Зеленська представила застосунок для постраждалих від домашнього насильства

А також гендерно зумовленого насильства

В Україні запустили застосунок для постраждалих від домашнього й гендерно зумовленого насильства. Його представили Олена Зеленська й очільник МВС Денис Монастирський.

Перша леді заявила, що в Україні кожна 5 жінка зазнавала домашнього насильства. Проте лише третина з них повідомляла про це.

«Ми боремося не лише за свою свободу, ми боремося й за людяність. І сьогодні ми зробимо ще один крок для того, щоб мати змогу ефективніше боротися з домашнім і гендерно зумовленим насильством», – зазначила Зеленська.

«Це має бути дійсно нашою відмінністю, цивілізаційною, від ворога. І це [боротьба з домашнім насильством – ред.] наша принципова позиція, яку ми маємо продовжувати розвивати», – наголосив очільник МВС.

Завдяки застосунку можна буде швидко повідомити правоохоронців про домашнє насилля й отримати допомогу. Зазначається, що тривожна кнопка має вигляд нейтральної іконки на екрані. У момент небезпеки її можна буде швидко натиснути й таким способом викликати поліцію. Правоохоронці зможуть визначити перебування постраждалої завдяки геолокації.

Назву застосунку не розголошують. Постраждалі можуть отримати всю інформацію й завантажити програму, зателефонувавши на гарячу лінію 116 123 або написавши особисте повідомлення на сторінку «Розірви коло».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.