Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Південній Африці заарештували 120 чоловіків за справою про групове зґвалтування

Справа викликала обурення по всій країні

У Південній Африці заарештували понад 120 чоловіків, яких звинуватили в груповому зґвалтуванні восьми жінок. Про це повідомляє Vice.

Затримані були частиною групи чоловіків, які здійснили напад під час зйомки музичного кліпу в покинутій шахті в невеликому містечку біля Йоганнесбурга. Знімальна група з 22 осіб, 12 жінок і 10 чоловіків була зайнята зйомками, коли на них напала група озброєних чоловіків.

«Підозрювані наказали всім лягти, зґвалтували вісім жінок і пограбували їх, перш ніж втекти з місця події», – розповів регіональний комісар поліції генерал-лейтенант Еліас Мавела.

Наймолодшій постраждалій було 19 років, а найстаршій – 37. Спочатку після нападу заарештували 84 людей, але після нових арештів кількість перевищила 120. Вважається, що поліція затримала нелегальних шахтарів, яких місцеві жителі звинувачують у поширенні злочинності. Правоохоронці використають зразки ДНК для ідентифікації ґвалтівників до висунення офіційних звинувачень.

Справа викликала обурення по всій країні. Зокрема, сотні демонстрантів зібралися біля суду, щоб вимагати справедливості. На розслідування також відреагував президент Сиріл Рамафоса.

«Ці жахливі акти жорстокості є приниженням права жінок і дівчат жити та працювати у свободі й безпеці. Ґвалтівникам не місце в нашому суспільстві. Ми закликаємо громади співпрацювати з поліцією, щоб забезпечити затримання притягнення до відповідальності цих злочинців», – заявив Рамафоса.

Південна Африка займає третє місце у світі за рівнем зґвалтувань.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.