Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Воєнна пропаганда». Amnesty International відповіли на критику доповіді про ЗСУ

Генсек заявила, що це не послабить «неупередженість організації»

Генеральна секретарка організації Amnesty International Агнес Калламар відповіла на критику звіту організації, у якому звинуватили Україну в «порушенні законів війни». Вона заявила про «атаку українських і російських тролів».

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в «порушенні законів війни». У звіті вона зазначила, що ЗСУ нібито створюють бази й розміщують озброєння в житлових районах. Це порушує міжнародне гуманітарне право, оскільки перетворює цивільні об’єкти на військові цілі. Український офіс Amnesty International повідомив, що не залучений до написання цього звіту.

Калламар опублікувала твіт у відповідь на шквал критики з боку українського уряду й народу. Вона повідомила про «атаку тролів».

«Українські й російські тролі в соціальних мережах – усі вони сьогодні атакують розслідування Amnesty International. Це називається пропаганда війни, дезінформація. Це не послабить неупередженість організації й не змінить фактів», – зауважила вона.

Президент Володимир Зеленський також висловив свою позицію щодо доповіді Amnesty International у своєму зверненні. Він наголосив, що немає й не може бути жодної умови, за якої будь-який російський удар по Україні стає виправданим.

«І якщо хтось робить звіт, у якому жертва й агресор нібито в чомусь однакові, якщо аналізуються якісь дані про жертву, а що робив агресор у цей час, ігнорується, то з цим не можна миритися», – заявив Зеленський.

Він нагадав про цілеспрямовані удари росіян по чергах людей, евакуаційних автобусах, зупинках громадського транспорту, меморіалах жертвам Голокосту, по кладовищах, а також по табору з українськими військовополоненими в Оленівці.

«Звітів про це чомусь немає. Ось така аморальна вибірковість. Кожен, хто амністує росію й хто штучно створює такий інформаційний контекст, що якісь удари терористів є нібито виправданими або нібито зрозумілими, не може не усвідомлювати, що цим допомагає терористам. А якщо такі маніпулятивні звіти, то й відповідальність за загибель людей розділяєте з ними», – наголосив президент.

Фото: Denis Balibouse

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.