Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США заарештували поліцейських, винних у вбивстві Бріони Тейлор

Смерть жінки викликала протести по всій країні

У США чотирьом поліцейським висунули звинувачення у вбивстві Бріони Тейлор. Жінка загинула у своєму будинку в Луїсвіллі, штат Кентуккі, у березні 2020 року, коли поліцейські проводили обшук її квартири. Про це пише BBC.

Уночі 13 березня 2020 року поліцейські увірвалися у квартиру, де Тейлор жила зі своїм хлопцем Кеннетом Вокером. Вокер вирішив, що їх грабують і відкрив вогонь зі своєї зброї, у результаті чого був поранений один правоохоронець. Після цього поліцейські теж відкрили вогонь і вистрілили в Бріону, унаслідок чого вона загинула.

Правоохоронці нібито підозрювали, що Вокер використовував квартиру Тейлор для приховування наркотиків або грошей. Після обшуку вони не знайшли наркотики, хоча прокурор округу заявив, що обшук був скасований через стрілянину. Федеральні слідчі постановили, що 3 з 4 офіцерів змовилися, щоб сфальсифікувати ордер на арешт, який призвів до смерті Тейлор.

Федеральний обвинувальний акт звинувачує поліцейських у порушенні громадянських прав, незаконній змові, неконституційному застосуванні сили й перешкоджанні.

У 2020 році сім’я Тейлор подала до суду на поліцію Луїсвілла й досягла угоди на 12 мільйонів доларів. Реагуючи на новини про затримання, адвокати родини заявили, що «сьогодні був величезний крок до справедливості».

Обставини смерті Бріони Тейлор порівнювали з історіями двох темношкірих чоловіків: Джорджа Флойда й Ахмауда Арбері – які теж загинули від рук поліцейських. Саме їхні вбивства згадували під час хвилі протестів проти расової несправедливості в США влітку 2020 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.